duminică, 17 martie 2013

Mere?

DA! Cateodata mi-e foarte greau sa ma opun seductiei unui mar - asa ca nici nu incerc ;).
Cu vreo trei ore dupa un pranz bogat nimic nu poate fi mai bun decat un mar; spun asta din doua motive:
  • Daca marul este copt are un deliciu ne-mai-pomenit.
  • "An apple a day keeps the doctor away" (n-am tradus ca suna naspa). Chiar daca nu in toate cazurile este adevarata aceasta afirmatie, merele au o renume buna, deoarece au un efect benefic asupra organismulu. Contine:
  1. Vitamine (b1, b2, b6, c si e)
  2. Glucoze si Fructoze
  3. Subsatnte minerale (calciu, magneziu, potasiu etc)
  4. 85 % apa -> haios (in fond reusesti sa "mananci apa")
  5. Contine etilen (un carbohidrat gazos nesaturat) care este responsabil pentru coacerea fructului. Putem profita de acesta substanta daca avem rosii sau alte fructe necoapte (sau coapte partial) deoarece acesta grabeste procesul de coacere (doar trebuie sa punem fructul necopt langa mere coapte)
Ca sa maximalizam eficienta merelor asupra prorpiului corp trebuie sa stim cand si cum sa-i consumam. In primul rand trebuie sa fie coapte. Si e mai bine daca nu le consumam reci; sa-i lasam mai intai sa se incalzeasca la temperatura camerei si apoi, cand incepem a manca, trebuie sa le mestecam bine.
Totodata, merele au proprietati care sunt bune pentru curatarea sistemului digestiv. Ajuta la vindecarea constipatiei si diareei.
Deci marul este sanatos. Alta data cand vei consuma un mar iti vei aduce aminte de beneficiile acestuia ;-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu