duminică, 17 martie 2013

Modurile imaginilor




123
4
5
6
7

  1. Imaginea originala RGB
  2. Imaginea transformata in modul Grayscale - se elimina toate culorile, ramanand doar tonurile de gri, albul si negrul
  3. Indexed Channel - produce imagini de 8 biti, cu adincime de culoare maxima de 256 colori. Photoshop creaza un tabel de culori care detine si claseaza culorile. Daca o culoare din imagine originala nu apare in tabel, acesta va fi inlocuit cu cea mai apropiata culoare sau vca fi simulata cu ajutorul culorilor disponibile.
    Limitand paleta de culori marimea imaginii se poate reduce, pastrand calitatea acesteia - de exemplu pentru o animatie sau pentru o aplicatie web.
  4. Multichannel
  5. Policrom (CMYK) - in acest mod fiecarui pixel ii este atribuit o valoare procentuala a cernelurilor folosite la tiparire. Ca sa obtinem o culoare dechisa valoarea procentuala atribuita este mica, iar pentru obtinerea culorilor inchise este mai mare. Modul CMYK se foloseste atunci cand vom imprima cu ajutorul culorilor de proces. Cand convertim o imagine din modul RGB in CMYK se face o separatie de culori. Din acest motiv daca incepem sa lucram cu o imagine RGB e mai bine ca prima data sa fie editata si apoi convertita in modul CMYK. Desi acest mod este un standard, gama exacta de culori poate varia.
  6. Bitmap - acest mod foloseste valorile non-culorilor pentru a reprezenta pixelii dintr-o imagine. Imaginile in modul bitmap se numesc imagini bitmapped 1-bit.
  7. Duotone - acest mod creaza imagini de doua, trei sau patru tonuri, folosind 2-4 cerneluri alese de noi (in imaginea de mai sus nu doua, ci trei tonuri am folosit)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu